stcrt-2009-19240-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan De Meern Zuid

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht d.d. 17 november 2009, omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan De Meern Zuid en het op 28 mei 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten hebben het plan geheel goedgekeurd.

Het plangebied bestaat uit de oude kern van De Meern. De begrenzing wordt gevormd door de waterloop de Leidsche Rijn, de Meentweg, de A12 en de oostkant van het Kloosterpark. Tevens is een deel van de bebouwing ten noorden van de Leidsche Rijn, aan de Zandweg, in het bestemmingsplan opgenomen.

Het doel van het bestemmingsplan is om diverse verouderde regelingen te vervangen door één actueel juridisch en planologisch kader.

Het besluit van gedeputeerde staten en het bestemmingsplan liggen ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00−13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van de Dienst Stadsontwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur;

  • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1 te Vleuten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Voorts zijn het bestemmingsplan en goedkeuringsbesluit in te zien op internet via www.utrecht.nl

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht beroep worden ingesteld door:

  • eenieder die zich tijdig met bedenkingen tot gedeputeerde staten heeft gewend;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om, overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bedenkingen in te dienen bij gedeputeerde staten van de provincie Utrecht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Naar boven