stcrt-2009-19219-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ met bijbehorende stukken (inclusief het ontwerpbesluit) met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door: Oude Maas, Beneden Merwede, Spuihaven, bebouwing Spuiboulevard-zuidzijde, Achterhakkers, Draai.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn als vertrekpunt de huidige bebouwing en bestemmingen opgenomen, maar tevens worden ook wijzigingen mogelijk gemaakt. Die wijzigingen hebben betrekking op allerlei bestemmingen, waaronder de horeca. Voorts maakt het ontwerpbestemmingsplan de onderdelen die worden genoemd in ‘de agenda voor de binnenstad’ en de uitvoering van diverse projecten, zoals Hofkwartier, Achterom-Bagijnhof, Voorstraat-Noord, mogelijk.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Historische Binnenstad’

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 21 januari 2010 een telefonische afspraak te worden gemaakt, tel. (078) 6396157.

Dordrecht, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven