Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 2009, nr. Directie G&VW/GW/2009/27285, tot wijziging van de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Handelend mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Gelet op artikel 132, vierde lid, van het Besluit stralingsbescherming en de Richtlijnen voor de erkenning van opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan het slot van artikel 2, eerste lid, van de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen wordt, onder vervanging van de punt door een puntkomma, toegevoegd:

  • Ziekenhuisgroep Twente; basisopleiding stralingsbescherming deskundigheids-niveau 4A/M voor medisch specialisten.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt opgenomen en werkt terug tot en met 1 september 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 december 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Op grond van artikel 132, vierde lid, van het Besluit stralingsbescherming kunnen de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gezamenlijk opleidingen als bedoeld in de Regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen erkennen, tot een bij ministeriële regeling te bepalen datum.

Van deze mogelijkheid is gebruik gemaakt in de Tijdelijke regeling erkenning opleidingen deskundigen radioactieve stoffen en toestellen.

Op verzoek van de betreffende instelling is de in artikel I genoemde opleiding aan de hand van de Richtlijnen voor de erkenning van opleidingen deskundigen radio-actieve stoffen en toestellen, zoals gepubliceerd op 20 november 1984 (Stcrt. 227) beoordeeld en erkend.

De erkenning van de in artikel I genoemde opleiding werkt terug tot aan het tijdstip waarop de betreffende instelling met de cursus is gestart.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven