stcrt-2009-19129-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening regeling begripsbepaling ‘wonen/woondoeleinden’ in bestemmingsplannen Dordrecht’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening regeling begripsbepaling ‘wonen/woondoeleinden’ in bestemmingsplannen Dordrecht’ met toelichting en het ontwerpbesluit met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

De partiële herziening is een zogenaamde parapluherziening. Die houdt in dat in een aantal bestemmingsplannen tegelijk de bepaling van het begrip ‘woning’ wordt herzien dan wel dat een nieuwe begripsbepaling van ‘wonen/woondoeleinden’ wordt toegevoegd. Hiermee wordt bereikt dat in elk in Dordrecht geldend bestemmingsplan hetzelfde begrip ‘wonen/woondoeleinden’ gaat gelden. Deze herziening is één van de maatregelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. In de Huisvestingsverordening worden extra mogelijkheden opgenomen om vergunningen voor omzetting naar onzelfstandige woonruimte te kunnen weigeren en intrekken.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening regeling begripsbepaling ‘wonen/woondoeleinden’ in bestemmingsplannen Dordrecht’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 21 januari 2010, een telefonische afspraak te worden gemaakt, tel. (078) 639.8495 (elke werkdag met uitzondering van woensdag).

Dordrecht, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven