stcrt-2009-19125-001.png Ontwerpbestemmingsplannen ‘1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ en ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen tijdens de openingsuren de ontwerpbestemmingsplannen ‘1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ en ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’ met bijbehorende stukken (inclusief de ontwerpbesluiten) met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het eerste ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de 3e Merwedehaven en heeft tot doel om het daar gevestigde staalstraalbedrijf van A.J. den Breejen en Zonen en het 380 kV transformatorstation van een passende bestemmingsregeling te voorzien.

Omdat deze bedrijven inrichtingen zijn, die in belangrijke mate geluidhinder kunnen veroorzaken, als bedoeld in de Wet geluidhinder moet tegelijk een geluidzone worden vastgesteld. Buiten deze zone mag de geluidsbelasting de waarde van 50 dB(A) niet te boven gaan. De geluidzone wordt vastgesteld in het tweede ontwerpbestemmingsplan. De geluidzone beslaat een deel van het recreatiegebied De Merwelanden. Binnen deze zone zullen als gevolg van dit ontwerp geen dienstwoningen meer mogen worden gebouwd.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent de ontwerpen naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ en/of ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 21 januari 2010, een telefonische afspraak te worden gemaakt, tel. (078) 639.8495 (elke werkdag met uitzondering van woensdag).

Dordrecht, 16 december 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven