stcrt-2009-19116-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Waarde 2e herziening’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 17 december 2009 tot en met woensdag 27 januari 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Waarde 2e herziening’ (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens onder ‘Reimerswaal‘, ‘Wet- en regelgeving’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Kom Waarde’, ‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Waarde 2e herziening’’.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het juridisch planologisch regelen van de nieuwbouw van de kleedaccommodatie voor voetbalvereniging S.C. Waarde aan de Julianastraat 2A in Waarde. De huidige kleedaccommodatie zal na voltooiing van het project worden gesloopt. De nieuwbouw is geprojecteerd aan de oostzijde van de bestaande kantine.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste aanpassing is:

Op de plankaart zal de nadere aanwijzing ‘pd’ worden toegevoegd. Deze nadere aanduiding geeft aan dat er enkel gebouwen met een plat dak mogen worden gebouwd. Deze planregel is ook opgenomen in de regels van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen een afspraak maken met de heer Driesprong via telefoonnummer (0113) 395 330. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen bereikbaar via doorkiesnummer (0113) 395 330.

Kruiningen, 16 december 2009

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

J. Gideonse,

hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven