stcrt-2009-19107-001.png Ontwerpbestemmingsplan Dilgt Hemmen Essen deelgebied 3

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van dinsdag 15 december 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Dilgt Hemmen Essen deelgebied 3’ zes weken lang ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het voornemen van de Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM) om maximaal 155 woningen te realiseren in het plangebied dat begrenst wordt door de Oosterweg, de Kerklaan en de Bolhuissteeg. Het plangebied staat plaatselijk bekend als het voormalige terrein van het asielzoekerscentrum (AZC). Voor de stedenbouwkundige uitgangspunten en de welstandscriteria is specifiek een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan dienen te worden gezien als een samenhangend geheel, waarbij het beeldkwaliteitplan deel uitmaakt van de bestemmingsplanprocedure. Met dit bestemmingsplan wordt voor het betreffende plangebied het geldende bestemmingsplan ‘Haren-Noord’ herzien.

Terinzagelegging

Voornoemd ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen op werkdagen van 8.00 uur tot 13.00 uur en op maandag ook van 16.00 tot 18.00 uur voor iedereen ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.haren.nl.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van de gemeente Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u met de medewerkers van Publiekszaken een afspraak te maken, telefoonnummer 050-53 39 911.

Naar boven