stcrt-2009-19088-001.png Voorbereidingsbesluit diverse gebieden 2009

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 november 2009 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten te verklaren dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor diverse gebieden. Deze gebieden zijn nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en gewaarmerkte plankaart met nummer VB2009-01.

Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op de volgende gebieden:

  • 1. Centrum van Geldrop-Mierlo.

    In de voorbereiding voor het op te stellen bestemmingsplan heeft de gemeenteraad op hoofdlijnen een Integrale Visie vastgesteld. Onderdeel van deze Integrale Visie vormt het stedenbouwkundige masterplan dat de gewenste ontwikkeling op tekening aangeeft. Doel van dit voorbereidingsbesluit is om ontwikkelingen die in strijd zijn met het stedenbouwkundige masterplan en de integrale visie te voorkomen.

    • 1.a. Gebiedsaanduiding centrum Geldrop

      Dit gebied is nader aangeduid op kaart RO 2007.05, nr. 2.

      Het omvat de volgende straten c.q. huisnummers: Korte Kerkstraat, Heuvel, Langstraat, De Meent, Hofstraat, Marktplein, Achter de Kerk, Jan van Geldropstraat, Bezorgershof, Het Machinaal, Vicentiusstraat, Het Hooghuis, Stationsstraat 1, Heggestraat 3 t/m 13, Molenstraat 2 en 4, Dommeldalseweg 1, 2, 3 en 4, Bogardeind 1 t/m 25 en De Burght 268 en omliggende openbare ruimte.

  • 2. Centrum van Mierlo.

    Voor het centrum van Mierlo worden ontwikkelingen voor de dynamisering voorbereid. Het masterplan is in juni 2008 aan de raad aangeboden. Om ongewenste ontwikkelingen in deze gebieden te voorkomen dient voor dit gebied een voorbereidingsbesluit genomen te worden.

    • 2.a. Gebiedsaanduiding centrum Mierlo.

      Voor het centrum van Mierlo is het geldende bestemmingsplan ouder dan 10 jaar.

      Dit gebied is nader aangeduid op kaart RO 2007.03.

      Het omvat de volgende straten c.q. huisnummers:

      Dorpsstraat 158 t/m 210, Dorpsstraat 149 t/m 169, Ellenaar 5 en 9, Molenhoek 2, Molenweide, Vesperstraat 2 t/m 8, Johan Frisostraat 2 t/m 10, Willem Alexanderstraat 24 t/m 36, Willem Alexanderstraat 37 en 39, Margrietstraat 23 t/m 65 en Margrietstraat 50 tot en met 78 en 100 t/m 126 en omliggende openbare ruimte.

  • 3. Emopad en omgeving

    Het Emopad is een bedrijventerrein. Het bestemmingsplanWoongebieden Zuid-west Geldrop bestemt de gronden die in het voorbereidingsbesluit worden aangewezen tot ‘bedrijfsdoeleinden B’. Hier mogen zich bedrijven vestigen die vallen onder de milieucategorie 1 en 2 van de als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegde staat van inrichtingen.

    Met het nemen van dit voorbereidingsbesluit, willen wij voorkomen dat zich artsenpraktijken, klinieken en (kinderdag)verblijven kunnen vestigen op deze locaties, welke vestiging op grond van de hierboven bedoelde staat van inrichtingen onder ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ wel mogelijk zou zijn. Wij zijn van mening dat vestiging van de hierboven

    genoemde praktijken zich niet verdraagt met het karakter van het bedrijventerrein, zoals wij dat op die locatie voor ogen hebben. Bij de actualisering van het bestemmingsplan zal deze ontwikkeling binnen het gebied dan ook niet meer mogelijk worden gemaakt.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van dinsdag 15 december 2009 en ligt met ingang van deze datum gedurende zes weken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met Rosalie de Bont van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 70. Het besluit en het voorstel worden ook gepubliceerd op internet, www.geldrop-mierlo.nl.

Tegen dit voorbereidingsbesluit kan geen rechtsmiddel worden aangewend.

Geldrop-Mierlo, 15 december 2009

Burgemeester en wethouders,

de secretaris,

J.H.M. van Vlerken.

De burgemeester,

M.J.D. Donders-de Leest.

Naar boven