stcrt-2009-19082-001.png Ontheffing Flora- en faunawet

Gedeputeerde staten van Groningen delen mede dat zij op grond van artikel 68 van de Flora- en faunawet ontheffing hebben verleend aan de Stichting Faunabeheereenheid Groningen te Drachten voor het doden van ree (Capreolus capreolus), met gebruikmaking van het geweer (kogelbuks), in het belang van populatiebeheer, het voorkomen en bestrijden van onnodig lijden van zieke of gebrekkige dieren en ter voorkoming en bestrijding van schade aan gewassen, te weten: granen, suiker- en voederbieten, vollegrondsgroenten algemeen, appels en peren, bramen en frambozen, aardbeien, bloemen, bloemzaden en bloembollen, bosbouw en boomteelt, en koolzaad. Op grond van deze ontheffing kan de Faunabeheereenheid Groningen wildbeheereenheden of grondgebruikers machtigen van deze ontheffing gebruik te maken. De ontheffing is van kracht tot 1 oktober 2014.

Het besluit tot verlening van deze ontheffing met de bijbehorende stukken ligt vanaf heden tot en met 23 januari 2010 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis te Groningen.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling Landelijk Gebied en Water van de provincie Groningen (tel. 050-3164543).

Tot en met 23 januari 2010 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Provincie Groningen, Commissie rechtsbescherming, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

Een verzoek tot voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Rechtbank Groningen, Sector Bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT Groningen. Voor de behandeling van dit verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven