stcrt-2009-19076-001.png Gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan ‘Buitengebied’

In het kader van artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening maken wij bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg op 1 december 2009 (verzonden 2 december 2009) het besluit van de raad van de gemeente Sevenum tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998’.

Bij Gedeputeerde Staten zijn 27 bedenking tegen het plan ingebracht. Met inachtneming van de ingediende bedenkingen hebben Gedeputeerde Staten het navolgende besloten:

  • De bedenkingen van reclamant 12 buiten beschouwing te laten, een en ander zoals in het besluit bij de behandeling van de bedenkingen nader is aangegeven;

  • De bedenkingen van reclamanten onder 17 en 20 deels buiten beschouwing te laten en voor het overige ongegrond te verklaren;

  • De bedenkingen van reclamanten onder 5, 15 en 19 deels gegrond en voor het overige ongegrond te verklaren;

  • De overige bedenkingen ongegrond te verklaren;

  • Het bestemmingsplan goed te keuren, met uitzondering van de op de plankaart met rode omlijning aangegeven plandelen met de bestemming ‘Wonen’ ter plaatse van de percelen De Hees 44a, Broek 6, 8 en 10 en met de bestemming ‘Agrarisch’ ter plaatse van het perceel Kleefsedijk (ong.), aan welke plandelen vanwege de in het besluit vermelde redenen goedkeuring wordt onthouden.

Het besluit tot gedeeltelijke goedkeuring en het bestemmingsplan liggen vanaf dinsdag 15 december gedurende zes weken (tot en met maandag 25 januari 2010) ter inzage bij de balie VROM in het gemeentehuis van Sevenum. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00–12.00 uur. Daarnaast zal het besluit en het bestemmingsplan tevens vanaf 4 januari ter inzage worden gelegd in de informatiehoek van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 te Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09.00–12.00 uur en van 14.00–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00–12.00 uur en van 14.00–17.00 uur.

Daarnaast wordt het bestemmingsplan en de integrale tekst van het goedkeuringsbesluit gepubliceerd op de website www.sevenum.nl en www.horstaandemaas.nl .

Beroep

Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die op grond van artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO naar voren hebben gebracht. Voor zover het besluit strekt tot onthouding van goedkeuring kunnen belanghebbenden beroep instellen. Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie over het instellen van beroep bij de Raad van State kunt u terecht op de volgende site: www.raadvanstate.nl →onze werkwijze→bestuursrechtspraak→werkwijze kamer 1 (ruimtelijke ordening)

Inwerkingtreding

Het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven