stcrt-2009-19021-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Kernen Texel’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Texel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 21 december 2009 voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieplan Kernen Texel’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

In de periode van 2003 tot en met 2006 heeft de gemeenteraad van Texel tien nieuwe bestemmingsplannen voor de kernen vastgesteld. Aan een aantal voorschriften in de nieuwe plannen hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland goedkeuring onthouden. Deze bestemmingsplannen moeten daarom worden herzien. Daarnaast is geconstateerd dat sommige standaardbepalingen, die in nagenoeg alle nieuwe bestemmingsplannen zijn opgenomen, in de uitvoering tot problemen kunnen leiden. In dit reparatieplan zijn kleine onderdelen van deze standaardbepalingen op een generieke wijze ‘gerepareerd’. Tot slot is geconstateerd dat in de verschillende bestemmingsplannen kleine onvolkomenheden zijn opgenomen. Dit zijn voornamelijk foutieve nummeringen in opsommingen en onjuiste verwijzingen.

De opmerkingen uit de inspraakperiode zijn in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt. Tijdens deze officiële ter inzagelegging zal het mogelijk zijn uw eventuele zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 21 december 2009 voor een periode van 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis, Groeneplaats 1 te Den Burg. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Texel.

Gedurende voornoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, t.a.v. mevrouw S.J.M. van der Werf, team Ontwikkeling, Postbus 200, 1791 AE Den Burg. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Den Burg, 17 december 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Texel.

Naar boven