stcrt-2009-19003-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 5e herziening’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 17 december 2009 tot en met woensdag 27 januari 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 5e herziening’ voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens onder ‘Reimerswaal’, ‘Wet- en regelgeving’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Buitengebied’, ‘Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, 5e herziening’.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Om vier redenen is herziening van het bestemmingsplan Buitengebied noodzakelijk. Gedeputeerde Staten (GS) hebben in het goedkeuringsbesluit voor de 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van 19 december 2006 aan delen van de plankaart en voorschriften goedkeuring onthouden. Deze delen worden in de 5e herziening gerepareerd. Daarnaast hebben GS het Omgevingsplan Zeeland 2006–2012 vastgesteld. In dit plan is het beleid van de provincie voor een aantal onderwerpen gewijzigd ten opzichte van het Streekplan 1997. Dat betekent dat ook de bestemmingsregeling op een aantal onderwerpen kan worden verruimd. Derhalve is het noodzakelijk om het bestemmingsplan af te stemmen op het Omgevingsplan. In de derde plaats is de herziening van het bestemmingsplan buitengebied noodzakelijk als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving. Ten slotte worden in de herziening van het bestemmingsplan buitengebied alle afgeronden planologische procedures, zoals vastgestelde wijzigingsplannen en verleende vrijstellingen, van de afgelopen jaren geïntegreerd.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op maandag, dinsdag en donderdag een afspraak maken met mevrouw Van Belzen via telefoonnummer (0113) 395 263. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Belzen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via doorkiesnummer (0113) 395 263.

Kruiningen, 16 december 2009

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

J. Gideonse,

hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven