stcrt-2009-18997-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat van het bestemmingsplan Hoofdwegen een 1e partiële herziening als ontwerp ter inzage ligt.

Deze 1e partiële herziening ziet op actualisatie van enkele bouwvoorschriften in het plan Hoofdwegen uit 1983. Het gaat om bepalingen die de bouwhoogte regelen van bouwwerken geen gebouwen zijnde ten behoeve van het verkeer. De aanpassing is nodig omdat de betreffende bepalingen niet meer toereikend zijn voor hedendaagse bruggen, zoals enkele fiets- en voetgangersbruggen over de Buitenring. Deze worden als ‘tuibruggen’ uitgevoerd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van maandag 14 december 2009 tot en met maandag 25 januari 2010, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. Voorts is het bestemmingsplan digitaal in te zien via www.almere.nl.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. U kunt uw zienswijzen richten aan: de gemeenteraad van Almere, Antwoordnummer 600, 1300 VB Almere, o.v.v. Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’.

U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen via de Dienst Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieubeleid (DSO/ROM) door contact op te nemen met het secretariaat van deze afdeling onder telefoonnummer 036-548 4193. Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u ook naar dit nummer.

Naar boven