stcrt-2009-18989-001.pngVaststelling bestemmingsplan ‘De Limonadefabriek’

Burgemeester en wethouders van Liesveld maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘De Limonadefabriek’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

In de jachthaven van Streefkerk is het (drijvende) restaurant ‘De Limonadefabriek’ gevestigd. De eigenaren hebben de wens om het restaurant uit te breiden. Het huidige restaurant biedt hiertoe onvoldoende mogelijkheden. Hierdoor is het plan opgevat om het huidige restaurant te vervangen door een groter (drijvend) restaurant. In de nieuwe opzet zullen tevens een bedrijfswoning en gastenverblijven worden toegevoegd. Mede als gevolg van deze uitbreiding dient de parkeergelegenheid in de jachthaven te worden uitgebreid. Het nu voorliggende bestemmingsplan beoogt deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Het bestemmingsplan beoogt dit initiatief juridisch mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan De Limonadefabriek dat eerder ter inzage heeft gelegen. De gewijzigde vaststelling betreft een wijziging van de plankaart als gevolg van een ingekomen zienswijze van het waterschap.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf, liggen gedurende de beroepstermijn voor eenieder tijdens de openstellingstijden ter inzage op het gemeentehuis.

Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.liesveld.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 11 december 2009 gedurende zes weken (tot en met 21 januari 2010) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, handtekening, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3.15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Liesveld, 10 december 2009

Burgemeester en wethouders van Liesveld,

G.J. Kats,

burgemeester.

J. van Ginkel,

gemeentesecretaris.

Naar boven