stcrt-2009-18965-001.png Voorbereiding bestemmingsplan Landelijk Gebied – Ruimte voor Ruimte

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg bekend een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden, voor een aantal locaties in het landelijk gebied van Leidschendam-Voorburg.

Omschrijving plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in een bestemmingswijziging voor de volgende locaties:

  • 1. Stompwijkseweg 36c;

  • 2. Stompwijkseweg 38a;

  • 3. Stompwijkseweg 46b;

  • 4. Stompwijkseweg 48c;

  • 5. Dr. van Noortstraat 171;

  • 6. Dr. van Noortstraat 175;

  • 7. Dr. van Noortstraat 183;

  • 8. Oosteinde 10.

Aanleiding bestemmingsplan

Bij de gemeente is een aantal verzoeken ingediend om glas/bedrijfsopstallen te saneren in ruil voor woningen (compensatiewoningen). Het huidige bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2001’ voorziet niet in de mogelijkheid om aan deze ontwikkelingen tegemoet te komen. Gelet op het belang van de (voortgang van de) sanering van de betreffende kassenbedrijven voor het buitengebied in het algemeen en voor de betrokken bedrijven in het bijzonder, wordt vooruitlopend op de integrale herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2001 (het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2011’) een apart bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied – Ruimte voor Ruimte’ heeft als doel een juridisch planologische basis te bieden voor de sanering van de betreffende bedrijfsbebouwing/kassen en de te bouwen woningen.

Zienswijze/advies

Omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen omtrent dit voornemen. Eveneens wordt met inachtneming van het onderhavige artikel geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd.

Nadere toelichting

Wanneer het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt hiervan kennisgegeven in de gebruikelijke gemeenterubriek in de plaatselijke huis-aan-huisbladen, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant (digitaal). In die kennisgeving zal onder andere worden vermeld wanneer en op welke wijze reacties of zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren kunnen worden gebracht.

Naar boven