stcrt-2009-18908-001.png Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan De Esch III

Vastgesteld bestemmingsplan ‘De Esch III’

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 27 oktober 2009 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘De Esch III’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in een bedrijventerrein. Het gebied vormt een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein ‘De Esch’. Het plangebied wordt globaal begrensd door de snelweg A28, de J.J. Gorterlaan, de Achthoevenweg (nieuw) en het bestaande bedrijventerrein de Esch II. De wijzigingen zijn als volgt: aan artikel 4.1 (Groen) van de regels wordt ‘de aanleg van één waterloop’ toegevoegd; de staat van bedrijfsactiviteiten (bedrijvenlijst, bijlage bij de regels) wordt geactualiseerd met de meest laatste versie van de VNG.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 10 december 2009 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.staphorst.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vastgesteld exploitatieplan ‘De Esch III’

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 27 oktober 2009 het exploitatieplan ‘De Esch III’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft de berekening van de inflatie en er is een uitgebreidere kostenbegroting opgenomen.

Het exploitatieplan heeft betrekking op het plangebied de Esch III. Het exploitatiegebied wordt globaal begrensd door de snelweg A28, de J.J. Gorterlaan, de Achthoevenweg (nieuw) en het bestaande bedrijventerrein de Esch II. Met het exploitatieplan is de gemeente in staat om (afdwingbaar) kostenverhaal te plegen, locatie-eisen te stellen en te zorgen voor binnenplanse verevening. Het plan geeft nadere invulling aan de vorm van planuitvoering welke de gemeente nastreeft.

Het vastgestelde exploitatieplan ligt voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 10 december 2009 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.staphorst.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpexploitatieplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven