stcrt-2009-18891-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Rheden-Oost

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Rheden-Oost op 27 november 2009 is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Het bestemmingsplan omvat het oostelijk deel van de kern Rheden. De noordelijke grens wordt gevormd door de Arnhemsestraatweg. De oostelijke grens valt samen met de Schaarweg en volgt vervolgens de Laakweg, die de zuidelijke grens vormt. De Oranjeweg, Steenbakkersweg, Arnhemseweg en de Massenweg vormen samen de westelijke grens van het plangebied. Een perceel aan de Laakweg tussen nr. 15 en nr. 17, het perceel op de hoek Apollostraat/Dorpsstraat en het perceel aan de Groenestraat 73 zijn niet opgenomen in het bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan maakt onder meer woningbouw mogelijk op het voormalige terrein Rheden Bestrating, het terrein van de gemeentewerf en een terrein aan de Veerweg. Deze woningbouwlocatie is gelegen achter de bebouwing aan de Groenestraat.

Op het perceel aan de Arnhemseweg 10 en op de hoek Arnhemseweg/Massenweg worden appartementen mogelijk gemaakt.

Voor de overige gebieden is het bestemmingsplan grotendeels een actualisatie van de bestaande ruimtelijke mogelijkheden.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen van 10 december 2009 tot en met 20 januari 2010 ter inzage in het gemeentehuis bij het Publieksbureau te De Steeg.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit van Gedeputeerde Staten alleen beroep worden ingesteld door degene die tijdig bij Gedeputeerde Staten een bedenking heeft ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de vermelde beroepstermijn, tenzij binnen de genoemde termijn van de terinzagelegging een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. De inwerkingtreding van het besluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepsschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag.

De Steeg, 9 december 2009

Naar boven