Vastgesteld bestemmingsplan Markt 18 te Schagen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Markt 18 te Schagen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen hebben betrekking op enkele (tekst)aanpassingen in de toelichting en de bijlagen, het opnemen van een aanlegvergunningenstelsel in verband met archeologische waarden en de bouwhoogte van het voorste bestaande gedeelte van het op dit perceel bevindende gebouw.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een planologisch-juridische regeling met als doel het op het perceel Markt 18 realiseren van een nieuw sociaalcultureel centrum, waarin meerdere functies een plek krijgen: naast de muziekschool die al in het pand is gevestigd, ook een klein theater, een bibliotheek, een jongerensociëteit, een wijksteunpunt en een ouderensociëteit. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 10 december 2009 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart/verbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting met bijlagen. De stukken zijn digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding.

Beroep en voorlopige voorziening

Binnen genoemde periode van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Schagen, 9 december 2009

Naar boven