stcrt-2009-18838-001.png Bestemmingsplan ‘Werkhaven Hitland’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Werkhaven Hitland’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart met regels en gaat vergezeld van een toelichting.

Werkhaven Hitland is gelegen in de Hollandse IJssel, ten zuiden van de Groenendijk. Het plangebied omvat de Werkhaven Hitland, met de aangrenzende en bijbehorende oever.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planlogische regeling, op basis waarvan de beoogde herinrichting van de Werkhaven Hitland kan worden gerealiseerd.

Procedure bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 9 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage in het raadhuis van Nieuwerkerk aan den IJssel, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast zijn de stukken in deze periode digitaal te raadplegen op de website van de gemeente op www.nieuwerkerk-ijssel.nl.

Beroep

Binnen de 6 weken waarin de stukken terinzageliggen, kunnen belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken, beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens binnen de genoemde termijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer R. Tamboenan van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel (tel. 0180-330 313 of r.tamboenan@nieuwerkerk-ijssel.nl).

Naar boven