stcrt-2009-18800-001.png Voorbereiding bestemmingsplan ‘Langbroekerdijk B 13a’

Burgemeester en wethouders maken in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 Bro hun voornemen bekend een bestemmingsplan op te stellen voor het perceel ‘Langbroekerdijk B 13a’, (3947 BA Langbroek) op dit moment ook bekend als de bedrijfslocatie van ‘Van Leeuwen Kipspecialiteiten’.

Doel

Op het perceel aan de Langbroekerdijk B 13a is het bedrijf ‘Van Leeuwen Kipspecialiteiten’ gevestigd. Het bedrijf gaat op afzienbare termijn verplaatsen naar bedrijventerrein Langshaven. De gemeente en het bedrijf hebben hierover afspraken gemaakt. De verplaatsing leidt ertoe dat de bestaande bijgebouwen van het bedrijf aan de Langbroekerdijk B 13a niet meer benut worden voor de bedrijfsvoering. Deze zullen worden gesloopt, waarna er twee woningen teruggebouwd mogen worden.

Het bestemmingsplan zal gaan vastleggen dat het bedrijf ter plaatse wordt beëindigd en maakt de realisatie van twee burgerwoningen mogelijk.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Wanneer kunt u uw mening geven?

Op dit moment liggen er nog geen stukken ter inzage en kunt u nog niet reageren. Op het moment dat u op het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen kunt indienen, zal dit worden aangekondigd via een publicatie op www.wijkbijduurstede.nl, in de Wijkse Courant (gemeentepagina’s) en de Staatscourant. Naar verwachting vindt de publicatie eind december 2009 plaats.

De buurgemeenten, het waterschap en de betreffende diensten van Rijk en Provincie die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen welke in het bestemmingsplan in het geding zijn, zijn reeds benaderd en gevraagd om advies. Zij zullen op grond van artikel 3.8 Wro aan het einde van dit jaar opnieuw benaderd worden een eventuele zienswijze in te dienen.

Werkzaamheden

De voorbereidingen van het bestemmingsplan ‘Langbroekerdijk B 13a’ zijn reeds begonnen.

Naar boven