stcrt-2009-18797-001.png Facet bestemmingsplan Waterberging en natuurontwikkeling herinrichting Peize onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 11 maart 2008 vastgesteld het ‘Facetbestemmingsplan waterberging en natuurontwikkeling herinrichting Peize’, voor zover dat betrekking heeft op grondgebied van de gemeente Tynaarlo.

Het plangebied ligt in de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo. Het bestemmingsplan maakt integrale waterberging en natuurontwikkeling mogelijk in de polders Leutingewolde, Matsloot-Roderwolde en de Peizer- en Eeldermaden.

Het Tynaarlose deel omvat globaal de gronden ten westen van Eelderwolde en Eelde-Paterswolde tussen o.m. het Omgelegde Eelderdiep en het Eelderdiep en wordt in het noorden begrensd door het perceel Madijk 2 in Eelderwolde en in het zuiden door de Westerhorn in Eelde.

Het bestemmingsplan is zijn geheel goedgekeurd door gedeputeerde staten van Drenthe bij besluit van 14 oktober 2008.

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 25 november 2009 het enige tegen het goedkeuringsbesluit ingediende beroepschrift ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden en ligt vanaf 11 december 2009 voor eenieder op het gemeentehuis, bij team Bouw- en Woningtoezicht, Kornoeljeplein 1 te Vries, ter inzage.

Vries, 9 december 2009

Naar boven