stcrt-2009-18766-001.png Vaststelling bestemmingsplannen ‘bouwlocaties Doorsnee II Nieuwe Pekela’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Pekela in haar vergadering van 17 november 2009:

  • het bestemmingsplan ‘bouwlocaties Doorsnee II Nieuwe Pekela’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Doorsnee II Nieuwe Pekela’ is 2007 inwerking getreden. Het bestemmingsplan geeft de gebruiksmogelijkheden aan voor het woongebied langs de Doorsneeweg en de J. Oldenburgerstraat. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hebben geconstateerd dat het op basis van het goedgekeurde bestemmingsplan niet mogelijk is een bouwvergunning te verlenen voor drie vrijstaande woningen, op de plankaart aangeduid met ‘aantal woningen’. Om de bouw van de drie woningen mogelijk te maken is dit bestemmingsplan ‘bouwlocaties Doorsnee II Nieuwe Pekela’ opgesteld, waarbij voor de drie nieuw te bouwen woningen afzonderlijk bouwvlakken zijn aangegeven.

  • het bestemmingsplan ‘Boven Pekela partiële herziening’ heeft vastgesteld.

  • het bestemmingsplan Boven Pekela is op 18 oktober 2005 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan is op 16 mei 2006 met uitzondering van twee onderdelen goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. In het kader van artikel 30 lid 1 van de WRO diende de gemeenteraad het plan, voor zover dit niet was goedgekeurd, opnieuw vast te stellen waarbij het besluit van Gedeputeerde Staten in acht dient te worden genomen. In verband met de inwerkingtreding van de Wro op 1 juli 2008 en het ontbreken van overgangsrecht met betrekking tot artikel 30 WRO, is deze verplichting komen te vervallen. Omdat door de onthouding van goedkeuring voor twee percelen geen goede actuele bestemming van kracht is geworden, is een herstel van dit hiaat gewenst. Dat wordt geregeld in het bestemmingsplan ‘Boven Pekela partiële herziening’.

Tegen de ontwerpbestemmingsplannen zijn geen zienswijzen ingediend. De plannen zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplannen ongewijzigd vastgesteld.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen vanaf 10 december 2009 gedurende zes weken elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur, voor eenieder, ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela. Tevens zijn de bestemmingsplannen met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen via de internetsite www.pekela.nl onder de kop bekendmakingen.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad, tegen de vastgestelde bestemmingsplannen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Gelijktijdig met het indienen van het beroep kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treden in werking met ingang van de dag na die dag waarop de beroepstermijn afloopt. Er wordt op gewezen dat het beroep geen schorsende werking heeft. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Oude Pekela, 2 december 2009

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela,

M. Schollema,

burgemeester.

J. van der Woude,

secretaris.

Naar boven