stcrt-2009-18763-001.png Vooraankondiging herziening bestemmingsplan Buitengebied 2006

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten kennis van het feit dat zij een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied voorbereiden voor een aantal percelen gelegen op diverse locaties in het buitengebied. Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op enkele percelen aan de Bikkersweg, de Eemdijk en aan de Zevenhuizerstraat. Voor dit plan is in oktober/november 2009 inspraak gevoerd.

De aanleiding om deze herziening op te stellen is gelegen in het feit dat aan de bestemming van een aantal percelen in het buitengebied bij de goedkeuring van het bestemmingsplan door de provincie Utrecht goedkeuring is onthouden. Het herzieningsplan voorziet nu in een adequate juridisch-planologische regeling voor deze percelen.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment géén gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In het kader van de vaststelling van dit plan zal het ontwerpbestemmingsplan naar verwachting nog dit jaar (2009) gepubliceerd worden en aansluitend gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis aan het Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling VROM. Deze terinzagelegging van het ontwerp zal afzonderlijk worden gepubliceerd in de Staatscourant, de Bunschoter en op de gemeentelijke site. Op dat moment is het ook mogelijk om zienswijzen in te dienen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling VROM van de gemeente Bunschoten (de heer J.E.P.M. Reijnen, tel. 033-2991569).

Naar boven