stcrt-2009-18762-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Achterstraat 11−13 Dieden’, bouw 4 nieuwe woningen op agrarisch bouwperceel

Burgemeester en wethouders van Oss maken bekend dat met ingang van donderdag 10 december 2009 gedurende zes weken, in het kader van de zienswijzenprocedure als bedoeld in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Achterstraat 11–13 Dieden’ ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterstraat 11–13 Dieden’ behelst de bouw van vier nieuwe woningen op het agrarische bouwperceel, plaatselijk bekend Achterstraat 11–13 te Dieden en kadastraal bekend gemeente Oss als Ravenstein sectie C nrs. 100, 926 en 927. Het perceel is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Dieden, op de overgang naar het buitengebied.

Momenteel is op het perceel een veehouderij gevestigd. Dit is één van de laatste agrarische bedrijven in de kernrand van Dieden. Om woningbouw ter plaatse mogelijk te maken, wordt de agrarische functie ter plaatse beëindigd en worden de stallen van het bedrijf gesloopt. De bedrijfswoningen Achterstraat 11 en 13 worden omgezet naar een burgerwoning.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 10 december 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook downloaden van de gemeentelijke website www.oss.nl. U gaat in het menu naar Leven en Wonen → Bouwen en Wonen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan ‘Achterstraat 11–13 Dieden’.

Zienswijze

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterstraat 11–13 Dieden’. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, Postbus 5, 5340 BA Oss. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn uw zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, die een kort verslag maakt van de mondelinge zienswijze. Als u een afspraak wilt maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, telefoon 0412-629092.

Naar boven