Regeling van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 2 december 2009, nr. BJZ2009064231, tot wijziging van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 tweede tranche (verhoging subsidieplafond)

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

Gelet op artikel 20, eerste lid, van de Wet stedelijke vernieuwing;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1, onderdeel h, van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 tweede tranche wordt ‘€  150 miljoen’ vervangen door: € 164 miljoen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 2 december 2009

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

TOELICHTING

Artikelsgewijs

Artikel I

Een aantal gemeenten heeft conform artikel 9, tweede lid, onderdeel b, van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie medegedeeld dat de start van de bouwkundige werkzaamheden in verband met het woningbouwproject of hervatting van die werkzaamheden niet in 2009 zal plaatsvinden. Om die reden is de subsidie aan de betrokken gemeenten ten onrechte verleend.

Het hiermee gemoeide subsidiebedrag van € 14 miljoen is inmiddels door de betrokken gemeenten terugbetaald, c.q. is teruggevorderd.

De onderhavige wijziging strekt ertoe het aldus vrijgekomen subsidiebedrag toe te voegen aan de beschikbare middelen ten behoeve van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 tweede tranche.

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

Naar boven