stcrt-2009-18741-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Echten

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 26 oktober 2009 het bestemmingsplan Echten gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling van het dorp Echten en vervangt geheel of gedeeltelijk de volgende bestemmingsplannen:

  • ‘Buitengebied’, vastgesteld op 27 augustus 1990, goedgekeurd op 22 april 1991;

  • ‘Buitengebied, herziening 1997’, vastgesteld op 30 juni 1997, goedgekeurd op 19 januari 1998;

  • ‘Buitengebied, wijzigingsplan Herenweg 95’, vastgesteld 27 mei 2004, goedgekeurd 14 juni 2004.

Het bestemmingsplangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de zuidoever van het Tjeukemeer, aan de westzijde door de westelijke perceelgrens van het perceel Herenweg 95, aan de oostkant door de oostelijke perceelgrens van het perceel Hoofdweg 30a en aan de zuidkant door de zuidelijke grens van het perceel Middenvaart 40 te Echten.

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn negen zienswijzen ingediend. Een aantal van deze zienswijzen is voor de gemeenteraad aanleiding geweest wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aan te brengen. Daarnaast is ambtshalve tot een aantal wijzigingen besloten.

Wijzigingen op de plankaart:

  • De aanduiding ‘bedrijf aan huis’ op de percelen Middenweg 12 en 14 is uitgebreid tot de grens van het perceel Middenweg 20.

  • Aan de grond achter het perceel Hoofdweg 17 en achter het perceel Meerpad 2 tot en met Meerpad 10 is een woonbestemming toegekend (zonder bouwvlak).

  • Op het perceel Hoofdweg 17 is de maatvoeringsaanduiding ‘1’ veranderd in een ‘2’ om aan te geven dat op dit perceel niet één, maar twee woningen zijn toegestaan.

  • Op het perceel Hoofdweg 1 is het bouwvlak gewijzigd. Het smalle stuk van het bouwblok tussen het voorste deel en het middelste deel van het geplande bouwblok is vier meter verlengd. Als gevolg van het verlengen van het betreffende stuk van het bouwblok, is het middelste deel en het achterste deel van het bouwblok 4 meter in noordelijke richting opgeschoven.

  • De bestemmingen Wonen – 1 en Tuin en Groen van het perceel Hoofdweg is in oostelijke richting uitgebreid.

Wijzigingen in de planregels:

  • In artikel 3.7.1, onder d is een voorwaarde toegevoegd die als volgt luidt:

    • 3. de woning in overeenstemming is met een door gedeputeerde staten van Fryslân goedgekeurd woonplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 10 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7 te Lemmer. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl → bekendmakingen en publicaties → ruimtelijke ordening.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wro beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Lemmer, 9 december 2009

Burgemeester en wethouders van Lemsterland.

Naar boven