stcrt-2009-18734-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan paraplu herziening Mantelzorg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest maken bekend dat het ontwerp paraplubestemmingsplan Mantelzorg met ingang van donderdag 10 december 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het paraplubestemmingsplan Mantelzorg maakt het – na een belangenafweging – mogelijk  om onder voorwaarden huisvesting ten behoeve van mantelzorg te faciliteren binnen het gehele grondgebied van Oegstgeest. Aanleiding voor dit zogenaamde  paraplubestemmingsplan vormt de onmogelijkheid om binnen de geldende bestemmingsplannen aan-, uit- of bijgebouwen te gebruiken voor (afhankelijke) bewoning.

Dit paraplubestemmingsplan geldt voor alle vigerende bestemmingsplannen in Oegstgeest en alle nu in procedure zijnde plannen.

Het ontwerp paraplubestemmingsplan Mantelzorg is  gericht op het verruimen van de mogelijkheden om aan,- uit- of bijgebouwen voor bewoning in gebruik te nemen of het plaatsen van een complete mantelzorgunit. In principe zijn deze bouwwerkzaamheden op grond van het bestemmingsplan niet toegestaan. Middels het verlenen van een ontheffing voor zowel het bouwwerk als het beoogde gebruik wordt dit mogelijk gemaakt.

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt met ingang van 10 december 2009 tot en met 21 januari 2010 op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Gedurende deze terinzagetermijn kan eenieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG  OEGSTGEEST. Het indienen van mondelinge zienswijzen is ook mogelijk. U kunt hiervoor binnen de terinzagetermijn een afspraak maken met mevrouw Contant, telefoonnummer (071) 51 91 759.

Het ontwerp paraplubestemmingsplan is eveneens digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.oegstgeest.nl.

Naar boven