stcrt-2009-18718-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Noordereiland’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 11 december 2009 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 21 januari 2010) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Noordereiland’ met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt bij:

  • het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (maandag van 13.00 tot 16.30 uur; overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur), bereikbaar op telefoonnummer 0800-1545;

  • de secretarie van de deelgemeente Feyenoord, Maashaven Oostzijde 230.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordereiland’ ligt het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder horende bij dit bestemmingsplan terinzage.

Het plangebied Noordereiland ligt tussen de Nieuwe Maas en de Koningshaven. De noordelijke begrenzing ligt halverwege de Nieuwe Maas evenwijdig aan de Maaskade, de zuidelijke begrenzing ligt in de Koningshaven en loopt evenwijdig aan de Prins Hendrikkade met een uitloper rondom de Koninginnebrug, de voormalige spoorbrug de Hef en de ondergrondse spoortunnel. Aan het westelijke punt van het eiland wordt de begrenzing gevormd door het water langs het Prinsenhoofd en aan het oostelijke punt door het water langs het Antwerpse hoofd.

Het plan is overwegend conserverend van aard, maar maakt ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Op het Jan Eleveldterrein is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, waardoor op termijn op dit terrein 150 woningen gerealiseerd kunnen worden. Verder is het bouwblok ‘Ons Blok’ globaler bestemd met het oog op eventuele renovatie, herontwikkeling of sloop/nieuwbouw.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van de dS+V, RO/Bestemmingsplannen, postbus 6699, 3002 AR Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat, na telefonische afspraak, doen op donderdag 21 januari 2010 om 14:00 uur ten kantore van de dS+V, Galvanistraat 15 (Europoint II). Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-489 4165 bellen.

Rotterdam, 9 december 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven