stcrt-2009-18717-001.png Vaststelling bestemmingsplannen Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Herziening woningbouwvoorschriften en Buitengebied Noord, deelplan Herziening woningbouwvoorschriften

De gemeenteraad heeft bij besluit van 26 november 2009 twee bestemmingsplannen voor het herzien van een tweetal voorschriften in de bestemmingsplannen voor het buitengebied vastgesteld. Het plan beoogt de bouw van woningen (hoofdgebouw) van 200 vierkante meter mogelijk te maken. Tevens is met deze herziening de splitsingsbevoegdheid voor woningen van 180 vierkante meter verhoogd naar 220 vierkante meter. Naast de aanpassing van het bouwvoorschrift van woningen en de wijzigingsbepaling, is in de wijzigingsbepaling een kleine aanvulling doorgevoerd voor wat betreft de inhoud van het aan te leveren bedrijfsplan voor het vestigen van nieuwe bedrijvigheid in bestaande (woon)bebouwing. In het vervolg moet op basis van deze wijziging in een bedrijfsplan ook de maatschappelijke effecten worden beschreven en verantwoord.

De bestemmingsplannen liggen van 10 december 2009 tot en met 20 januari 2010 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de bestemmingsplannen ook raadplegen op www.bestemmingsplannenhoogeveen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Hoogeveen, 9 december 2009

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen,

de secretaris,

De burgemeester,
Naar boven