stcrt-2009-18714-001.png Vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO Goorseweg 37a te Enter

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Wierden, sectie D, nummer 05487, plaatselijk bekend Goorseweg 37a in het kader van de regeling ‘Rood voor Rood met gesloten beurs gemeente Wierden’. In ruil hiervoor zijn agrarische bedrijfsgebouwen aan de Keizersweg 7 te Enter gesloopt. Het betreft een herziene procedure, voor het plan is eerder een procedure ex artikel 19 lid 2 WRO gevoerd.

Het plan ligt vanaf 10 december 2009 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Tevens is het plan in te zien via de website www.wierden.nl.

Volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan kan aan het verzoek geen medewerking worden verleend, omdat de bouw van een woning niet binnen de geldende bestemming past.

Het verzoek, alsmede de besluitvorming over het verzoek heeft plaatsgevonden voor 1 juli 2008, dus ten tijde van de ‘oude’ Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). In artikel 9.1.10 van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat het recht, zoals dat gold vóór het tijdstip van inwerkingtreding van de invoeringswet van toepassing blijft ten aanzien van een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO wanneer het verzoek is ingediend voor dat tijdstip.

De Wet op de Ruimtelijke Ordening (artikel 19, lid 1) biedt burgemeester en wethouders de mogelijkheid voor het verzoek vrijstelling te verlenen van het huidige. Daarvoor is het echter nodig dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel een verklaring van geen bezwaar afgeeft.

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het voornemen om medewerking te verlenen aan het bouwplan (ontwerpvrijstellingsbesluit). Pas daarna wordt de verklaring van Gedeputeerde Staten aangevraagd. Een zienswijze kan op een aantal manieren ingediend worden:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan het ‘Gemeente Wierden, College van burgemeester en wethouders, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Per e-mail. In dit geval kunt u gebruik maken van een speciaal formulier dat u kunt vinden op onze website www.wierden.nl. Het formulier heeft de naam ‘Zienswijzen en bedenkingen’.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven