stcrt-2009-18650-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Neede, Beatrixstraat Marktplein

Op 27 oktober 2009 heeft de gemeenteraad van Berkelland besloten om het bestemmingsplan ‘Neede, Beatrixstraat Marktplein 2009’ gewijzigd vast te stellen. In dit bestemmingsplan staat dat gronden aan de Beatrixstraat en een deel van het marktplein, waaronder het voormalige postkantoor, gebruikt mogen worden om op deze locatie zestien zorggerelateerde appartementen te bouwen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaan uit:

  • het aanpassen van de maximale bouwhoogte van 10 naar 11 meter.

  • het deels verruimen van de bestemming ‘Wonen’ met ongeveer 15 m2 meter ten gunste van een serviceruimte voor de weekmarkt en dit laatste in de regel mogelijk maken tot maximaal 30 m2.

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Ter inzage

Vanaf 9 december 2009 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Een belanghebbende kan van 9 december 2009 tot en met 19 januari 2010 tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad tijdig zienswijzen inbrachten tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 20 januari 2010, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift. Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘actueel’ en ‘ruimtelijke plannen’).

Naar boven