stcrt-2009-18625-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Mariënkroon’ te Nieuwkuijk

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 10 december 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Mariënkroon’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied, ter grootte van circa 9 hectare, ligt in het buitengebied van de gemeente Heusden, ten noorden van Nieuwkuijk, ten westen van Vlijmen en ten oosten van de Abt van Engelenlaan, de huidige doorgaande weg tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om te komen tot een landelijk centrum voor de Focolarebeweging. De bestaande ruimten zullen daartoe worden verbouwd om dienst te kunnen doen als gebruiksruimten voor: erediensten, vergaderingen, ontmoetingen, kantoor, ontvangst, logies, keuken, opslag, eten en expositie. Daarnaast biedt dit ontwerp tevens ruimte voor de realisatie van maximaal 30 wooneenheden voor de huisvesting van religieuzen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 10 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Een digitale versie van de plankaart, voorschriften en toelichting kunt u ook downloaden op onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij het college van Heusden. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u contact opnemen voor een afspraak met de heer R. Flipsen, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Overige informatie

Indien u meer informatie wilt over de bestemmingsplanprocedure kunt u hiervoor ook een afspraak maken.

Naar boven