stcrt-2009-18484-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Land van Essche’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Land van Essche’ in de vergadering van 27 oktober 2009 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden van de bestaande woonwijken Land van Essche I en Land van Essche II. Deze wijken liggen in het zuidelijke gedeelte van de kern Strijen. Het bouwplan ‘Fruitgaard’ maakt tevens onderdeel uit van het bestemmingsplan. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de bouw van 19 jongerenappartementen en 7 vrijstaande woningen mogelijk. De jongerenappartementen worden gesitueerd aan de zuidzijde van de huidige appartementen aan de Strienemonde. De 7 vrijstaande woningen zijn gesitueerd aan de A.A. Meerenburghstraat en aan de zuidelijke kopzijde van de woningen aan de Hilsondusstraat en de Lambertusstraat.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Land van Essche zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. Deze wijzigingen hebben betrekking op de ontheffingsbevoegdheid in artikel 6.4 lid b (bouwhoogte) van de bestemmingsregels en paragraaf 5.4 ‘wegverkeerslawaai’ van de plantoelichting.

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 7 december 2009 gedurende 6 weken (tot 18 januari 2010) voor eenieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Land van Essche.

Gedurende genoemde termijn dat het plan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt hebben, alsmede belanghebbenden die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan ook worden ingesteld door belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht. Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn of – indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht – op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Strijen, 4 december 2009

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

J.P.M. Klijs.

Naar boven