stcrt-2009-18459-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Strijen, 1e herziening (herontwikkeling locatie Torenschouw, Sterkenburg 11–13)’ en ontwerpontheffing voor hogere grenswaarden (ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh))

Het college van Oosterhout maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 3 december 2009 gedurende 6 weken bij de publieksbalie in het stadhuis te Oosterhout, gedurende openingstijden, voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Strijen, 1e herziening (herontwikkeling locatie Torenschouw, Sterkenburg 11–13)’, bestaande uit een verbeelding en regels vergezeld van een toelichting. Daarnaast ook het ontwerpbesluit. Het ontwerpplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied in de wijk Strijen, gelegen aan de Sterkenburg 11–13. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering ter plaatse van 33 grondgebonden starterswoningen.

Tevens maakt het college bekend, dat het voornemen bestaat, om met toepassing van artikel 83 van de Wet geluidhinder ontheffing te verlenen voor het overschrijden ter plaatse van de geprojecteerde woningen langs de Sterkenburg en Bovensteweg van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) tot maximaal 53 dB.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging tot 14 januari 2010 kan eenieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk of mondeling ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de raad van Oosterhout kenbaar maken en ten aanzien van de ontwerpontheffing voor hogere grenswaarden bij het college van Oosterhout. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Oosterhout of het college van B&W, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via het telefoonnummer 0162-489434.

Oosterhout, 2 december 2009

Naar boven