stcrt-2009-18446-001.png Goedkeuring bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat Gedeputeerde Staten bij besluit van 12 november 2009 het door de gemeenteraad in de vergadering van 30 maart 2009 vastgestelde bestemmingsplan Heerde-Dorp, gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Goedkeuring is op verzoek van de gemeente onthouden aan de plankaart voor wat betreft de percelen Terpweg 44 en Vosbergerweg 2. Dit vanwege het handhaven van bestaande rechten.

Het bestemmingsplan Heerde-Dorp is het derde plan van de door de gemeenteraad van Heerde ingezette operatie om de bestemmingsplannen voor het grondgebied van Heerde te actualiseren. Het belangrijkste uitgangspunt voor de opgestelde juridische regeling is de bestaande (bebouwde) situatie. Dit betekent dat de manier waarop de gronden op dit moment worden gebruikt, bepalend is geweest voor de bestemming die aan het perceel is toegekend.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 9 december 2009 gedurende zes weken (tot 20 januari 2010) voor iedereen ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website www.heerde.nl.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit recht komt toe aan degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten of aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Voorzover het besluit strekt tot onthouding van goedkeuring, kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Heerde, 8 december 2009

Naar boven