stcrt-2009-18442-001.png Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg gedurende een periode van acht weken na publicatie voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis.

Het Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg is een actualisatie van de thans vigerende bestemmingsplannen Kom Muiderberg, Nabij Kocherbos en Buitendijke. Bij de herziening van genoemde bestemmingsplannen gaat het met name om het verkrijgen van een actuele ruimtelijk – juridische vertaling van de bestaande bebouwing en het gebruik, het realiseren van een goede beheerregeling voor de bestaande ruimtelijke situatie en uniformiteit in voorschriften en de wijze van bestemmen.

Het Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg is beheergericht en conserverend van aard, dat wil zeggen dat het hoofdzakelijk is gericht op het beheren en het (opnieuw) vastleggen van de bestaande ruimtelijke situatie en de vertaling daarvan naar direct bouwrecht. Daarin wordt onder andere aandacht geschonken aan de uitbreiding van (erf)bebouwingsmogelijkheden, ondergronds bouwen, beroepen aan huis en het behoud van karakteristieke, beeldbepalende, bouwwerken.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn, welke in verband met de vrije dagen rond Kerstmis is verlengd tot acht weken, kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg naar voren brengen. De zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 3, 1398 ZG te Muiden. Voor het maken van een afspraak voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het gemeentehuis, telefoonnummer (0294) 210210.

Het Ontwerpbestemmingsplan Muiderberg ligt ter inzage in het gemeentehuis. Voor inzage van het Ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht bij de afdeling Gebieds- en Beheerzaken in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden.

Naar boven