stcrt-2009-18429-001.png Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Klei-Oost Zuid’

Het hernieuwde besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 28 oktober 2008 (nummer PZH-2008-912765) tot gedeeltelijk goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Klei-Oost Zuid’ is onherroepelijk geworden. De goedkeuring is onthouden aan dat deel, in de zuidoosthoek van het bestemmingsplangebied, van het plangebied dat gelegen is buiten de rode contour, zoals die in het streekplan Zuid-Holland West is opgenomen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk maken ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat op 21 oktober 2009 de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de tegen het bestemmingsplan ‘Klei-Oost Zuid’ ingestelde beroepen ongegrond heeft verklaard, behalve het beroep van J.A. den Haan.

De afdeling vernietigt het besluit van 28 oktober 2008 voor zover hierbij goedkeuring is verleend aan het plandeel van de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden (B2)’ gelegen aan de Noordwijkerweg 82 en het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden (B2)’ met de waarop zich de garage van J.A. den Haan bevindt, gelegen naast het perceel Noordwijkerweg 82.

Ondanks het feit, dat het hiervoor genoemde besluit van 28 oktober 2008 wegens artikel 3:2 Algemene Wet (het zorgvuldigheidsbeginsel) is vernietigd, blijven de rechtsgevolgen van dit besluit met toepassing van artikel 8:72, derde lid, Algemene Wet Bestuursrecht in stand.

Volgens de Afdeling heeft het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij het opstellen van het besluit van 28 oktober 2008 in redelijkheid een groter gewicht toegekend aan het algemeen belang bij het terugdringen van het tekort aan nieuwe uitgeefbare bedrijventerreinen dan aan de individuele belangen van Den Haan en anderen bij het toekennen van een bestemming aan hun perceel overeenkomstig de huidige situatie. Volgens de Afdeling is er om deze reden geen sprake van een onredelijk besluit.

Het bestemmingsplan kunt u vanaf 4 december 2009 inzien op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Het bestemmingsplan ‘Klei-Oost Zuid’ betreft het gebied, globaal begrensd door de Trappenberglaan, de Noordwijkervaart (Maandagse wetering), de Vinkenweg, het sportpark Middelmors, de Kloosterschuurweg, de Kloosterschuurlaan en de Hogeweg. Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding met 15 hectare mogelijk in het zuiden van het bestaande bedrijventerrein Klei-Oost in de gemeente Rijnsburg.

Katwijk, 3 december 2009

Burgemeester en wethouders van Katwijk,

de secretaris,

E. Stolk.

De burgemeester,

J. Wienen.

Naar boven