stcrt-2009-18408-001.png Bestemmingsplan ‘Ambacht’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Ambacht’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Thans liggen het raadsbesluit R.nr. 45.2 van 29 oktober 2009, de bijbehorende Staat van Wijzigingen, alsmede het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Ambacht’ met ingang van donderdag 3 december 2009 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op de volgende lokaties:

  • a. bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Industrieweg 9, maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 8.30−17.00 uur;

  • b. bij het gemeentelijk Publiekscentrum op het stadhuis, ingang Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00−17.00 uur;

  • c. in de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30−20.00 uur; di. + do. van 13.30−17.00 uur; woe. van 10.30−20.00 uur en zat. van 10.30−15.00 uur.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens in digitale vorm, in PDF-formaat, in te zien op de gemeentelijke website www.vlaardingen.

Het plangebied ‘Ambacht’ wordt als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Vlaardingse Vaart;

  • langs de noordzijde door de Burgemeester Heusdenslaan;

  • aan de oostkant door de Van Linden van den Heuvellsingel en de Van Hogendorplaan;

  • aan de zuidzijde loopt de plangrens langs de Westlandseweg, via Plein 1940 en de Anthony Knottenbeltsingel en vervolgens langs de Goudsesingel.

Het betreft hier een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen voor het gebied Ambacht, waarvan de oudste dateren uit 1927 en 1937.

Het bestemmingsplan ‘Ambacht’ is in hoofdzaak een beheerplan. Daarnaast worden enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt, zoals woonbebouwing op het al enige jaren braakliggende terrein van het v.m. Woningbedrijf aan het Emaus. Voorts is in het plan, gelet op de wens de aanwezige autobedrijven aan weerszijden van de Kethelweg te kunnen uitplaatsen naar een geschikte lokatie elders in de stad, een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van herontwikkeling van deze bedrijfslokaties, waarbij onder meer wordt gedacht aan woningbouw.

De voornaamste wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn als volgt. Alle wijzigingen zijn in detail beschreven in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Algemeen

Naar aanleiding van de op het ontwerp-bestemmingsplan ingediende zienswijzen is voor het woningblokje Sportlaan nrs. 39 t/m 53 de diepte van het bebouwingsvlak op de plankaart op 12 m gebracht, in overeenstemming met de bouwdiepte van de aansluitende huizenblokken.

De principe-aanvraag van de Jan Ligthartschool, achter het Plein Emaus, om ten behoeve van buitenschoolse opvang een uitbreiding van ca. 100 m² toe te staan, is gehonoreerd en op de plankaart ingetekend.

Toelichting

Paragraaf 3.8 Wijzigingsbevoegdheid autobedrijven: voor de percelen Kethelweg nrs. 24 t/m 34 en Burg. De Bordesplein is de wijzigingsbevoegdheid (na bedrijfsbeëindiging) naast Wonen ook uitgebreid met cultuur en ontspanning en kinderopvang.

Paragraaf 6.2. Onderzoek archeologische waarden, is op enkele onderdelen aangepast.

De bijbehorende afbeelding 6 is vervangen, door de afbeelding ‘Plangebied met de Cultuur Historische Structuur (CHS) Zuid-Holland en het Gemeentelijk Archeologisch Monument. Ook is de additionele zone rond het Gemeentelijk Archeologisch Monument (Landje van Chardon) gecorrigeerd en aangepast aan de begrenzing van AMK-terrein nr. 10934 uit de CHS Zuid-Holland.

Art. 24 van de voorschriften is op enkele details overeenkomstig aangepast.

Voorschriften

Wijzigingen in de voorschriften betreffen voornamelijk (ambtelijke) aanpassingen en nadere detaillering van de artikelen 22 t/m 24, Waarde Archeologie (Gemeentelijk Archeologisch Monument en verwachtingswaarden), als hiervoor genoemd onder Toelichting, par. 6.2.

Plankaart

Een drietal wijzigingen is hiervoor al genoemd: woningblokje Sportlaan nrs. 39 t/m 53, adittionele zone rond Gemeentelijk Archeologisch Monument (Landje van Chardon) en bouwvlak rond Jan Ligthartschool.

Verder is voor de percelen Burg. Verkadesingel nrs. 12 t/m 22 de diepte van de erfbebouwingsstrook gecorrigeerd en teruggebracht van 4 m naar 3 m. Voor de percelen Voorstraat 42 en 50 is de bouwdiepte van het hoofdgebouw binnen het bebouwingsvlak van 8 m. naar 11 m. gebracht.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 3 december 2009 tot 14 januari 2010, kan tegen het vaststellingsbesluit van 29 oktober 2009 beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door:

  • a. degenen die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig art. 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • c. een ieder ten aanzien van de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 1 december 2009

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven