stcrt-2009-18403-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Randweg’ en ontwerpbesluit ‘hogere grenswaarde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘randweg’ met bijbehorende stukken vanaf maandag 7 december 2009 voor een periode van 6 weken (dus tot 18 januari 2010) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het tracé van de randweg, inclusief de aansluitingen op de bestaande infrastructuur en de bijbehorende groenstroken en waterpartijen. Het gaat hierbij om de gronden gelegen in het landelijk gebied, ten zuiden van Land van Essche (het woongebied aan de zuidkant van de kern tussen de Schenkeldijk en de Weelsedijk) en ten oosten van de dorpskern Strijen. Het tracé loopt globaal van de Weelsedijk, via de zuidkant naar de Schenkeldijk, Schelpweg en Moricaanseweg en vervolgens via de oostkant langs de Broekseweg naar de Edisonweg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, randweg.

Eenieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748251 of met de heer R.T. Sijbrandij, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748229.

Ontwerpbesluit ‘hogere grenswaarde’

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevels van een aantal woningen overschreden. Dit betreffen de volgende woningen:

  • Chr. Huygensstraat 19 en 27

  • Oud Bonaventurasedijk 102

  • Broekseweg 1 en 3

  • Schelpweg 52, 54, 56 en 58

  • Schenkeldijk 56, 63 en 67

  • Hilsondusstraat 32 en 34

  • Strienemonde (19 te bouwen woningen).

Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels van bovengenoemde woningen te reduceren moet door het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde worden vastgesteld.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ligt een ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de genoemde pagina op onze website.

Tijdens de ter inzage termijn kunt u ook een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend. Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u om contact op te nemen met mevrouw Bos (telefoonnummer 078-6748251) of de heer Sijbrandij (telefoonnummer 078-6748229).

Strijen, 4 december 2009

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

J.P.M. Klijs.

Naar boven