stcrt-2009-18398-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’, bestaande uit de planverbeelding, plantoelichting en planregels, en het daarbijbehorende beeldkwaliteitplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de gronden aan de noordzijde van Portland. Beoogd wordt de ontwikkeling van bedrijven en kantoren in een groene omgeving met een hoge beeldkwaliteit. Op deze manier wordt een mooie overgang richting het woongebied van Portland nagestreefd.

Het bedrijventerrein bestaat uit twee delen. Op het westelijk deel wordt de realisatie van een viertal kleinschalige kantoorgebouwen beoogd, terwijl op het oostelijk deel de bouw van circa vijf bedrijfsgebouwen is voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat uit van globale bestemmingen met uitwerkingsverplichting. Door deze planvorm is wel al sprake van een bedrijfsbestemming, maar kunnen concrete bouwplannen pas gerealiseerd worden na een uitwerking door burgemeester en wethouders.

Om nieuwe ontwikkelingen concreet te kunnen toetsen is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan stelt eisen ten aanzien van de bouwmassa, doorzichten, groene inrichting, opslag, materiaalgebruik, parkeren en reclame-uitingen.

Bij de uitwerking van de bestemmingen dienen de eisen uit het beeldkwaliteitplan in acht te worden genomen.

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit de toelichting, regels met bijlagen en de verbeelding), het ontwerpvaststellingsbesluit, onderzoeksrapporten, andere gerelateerde stukken en het beeldkwaliteitplan liggen van vrijdag 4 december 2009 tot en met donderdag 14 januari 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken aan de Hofhoek 5 in Poortugaal.

Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur, op dinsdag van 09.00 tot 13.00 uur, op woensdag van 17.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur.

Tegen betaling kunt u een afschrift van de stukken krijgen.

Tevens is er een mogelijkheid om een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan te bekijken op: www.albrandswaard.nl→Actueel→Bekendmakingen→Bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Albrandswaard, postbus 1000, 3160 GA Rhoon.

Daarnaast kunt u tijdens genoemde termijn na telefonische afspraak, (010) 5061704, mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken en wel op donderdag 7 januari 2010 tussen 09.00 en 12.00 uur in het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal (nabij metrostation Poortugaal).

3 december 2009

Het college van Albrandswaard.

Naar boven