stcrt-2009-18391-001.png Voorbereiding bestemmingsplan Landelijk Gebied 2011

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg kennis van hun voornemen een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden voor het buitengebied van Leidschendam-Voorburg (integrale herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2001).

Omschrijving plangebied

Het bestemmingsplan omvat het buitengebied van Stompwijk en het gebied ten noordwesten van de Rijksweg A4 (Leidschendammerhout), met uitzondering van:

  • de Nieuwe Driemanspolder (hiervoor is apart een bestemmingsplan vastgesteld);

  • het glastuinbouwconcentratiegebied (hiervoor wordt in verband met nog lopende onderzoeken later een bestemmingsplan voorbereid);

  • de bebouwde kom van Stompwijk (dit gebied valt onder een ander bestemmingsplan).

Aanleiding nieuw bestemmingsplan

De redenen waarom voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan gewenst is, zijn als volgt. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij hun besluit d.d. 2 december 2003 goedkeuring onthouden aan delen van het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied 2001. Daarnaast is dit bestemmingsplan op een aantal punten niet voldoende effectief gebleken om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Verder is er een groeiende behoefte aan flexibeler planregels om op ontwikkelingen op het gebied van o.a. verbrede landbouw, recreatie en toerisme te kunnen inspelen. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt de geldende planologische regeling voor het buitengebied in zijn geheel geactualiseerd, waarbij ook voldaan kan worden aan de nieuwste beleidsnota’s en richtlijnen voor bestemmingsplannen.

Zienswijze/advies

Omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen omtrent dit voornemen.

Nadere toelichting

Wanneer het (voor)ontwerp van het bestemmingsplan gereed is en ter inzage wordt gelegd, wordt hiervan kennisgegeven in de gebruikelijke gemeenterubriek in de plaatselijke huis-aan-huisbladen, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant (digitaal). In die kennisgeving zal onder andere worden vermeld wanneer en op welke wijze reacties of zienswijzen ten aanzien van het (voor)ontwerp naar voren kunnen worden gebracht.

Naar boven