Gemeente Schagen

Ontwerpbestemmingsplan ‘Orthopedagogisch Zorgcentrum Nes-Noord’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Orthopedagogisch Zorgcentrum Nes-Noord is opgesteld en ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een planologisch-juridische regeling met als doel het realiseren van een orthopedagogisch zorgcentrum in het gebied Nes-Noord in Schagen. Het plangebied ligt in de noord-westzijde van het gebied en wordt begrensd door de spoorlijn Heerhugowaard-Den Helder, de provinciale weg N248 en het ter plaatse gelegen sporterrein en agrarisch gebied. Het gebied zelf is nu nog in gebruik als grasland.

Het zorgcentrum wordt een gesloten inrichting voor moeilijk opvoedbare kinderen. Er is woongelegenheid en er wordt medische hulp en onderwijs geboden. Op het terrein wordt tevens een schoolgebouw gerealiseerd voor zowel kinderen van het zorgcentrum als voor kinderen van buitenaf.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 3 december 2009 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de werkeenheid Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak (0224-210479).

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding.

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken, kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met de werkeenheid Bouwzaken (0224-210479).

Naar boven