stcrt-2009-18330-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Halstraat’

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 4 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Halstraat’.

Het bestemmingsplan betreft twee deelgebieden. Eén gebied is gelegen aan de Halstraat tussen de Gavarellestraat en de Kruisstraat, op de huidige locatie van basisschool De Brök, waar de nieuwbouw van een (smalle) brede school mogelijk wordt gemaakt, alsmede een kinderdagverblijf en 29 zorgtoegankelijke woningen. Het andere deelgebied is gelegen op de hoek van de Halstraat en de Heerstraat-Centrum. Op deze locatie is voorgenomen dat de huidige flat wordt gesloopt en dat vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 4 december 2009 tot en met donderdag 14 januari 2010 ter inzage tijdens de openingstijden:

  • in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein;

  • in de bibliotheek van Stein.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende relevante stukken digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen → bestemmingsplan).

Naast het ontwerpbestemmingsplan liggen tevens de bijbehorende stukken, alsmede het hogere waarden besluit op grond van de Wet geluidhinder ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende voormelde termijn van tervisielegging kan eenieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp (schriftelijk) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Stein.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht (tel.046-4359265).

Mondelinge toelichting

Degenen die hun zienswijze tijdig kenbaar hebben gemaakt worden door de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting in de reguliere vergadering van de commissie VRO. Als u hiervan gebruik wenst te maken, dient u dit te melden in de zienswijze.

Stein, december 2009

A.C. Barske,

burgemeester.

M.M.H. Bisschops,

secretaries.

Naar boven