stcrt-2009-18297-001.png Provinciaal inpassingsplan ‘Zuidwestelijke Randweg-N207’ vastgesteld

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht maken Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend dat zij bij besluit van 11 november 2009 het inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Zuidwestelijke Randweg-N207’ (gemeenten Gouda, Ouderkerk en Vlist) gewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken liggen met ingang van donderdag 3 december 2009 gedurende een periode van zes weken op de volgende locaties voor eenieder ter inzage:

  • Het Klantencentrum (kamer C0.21) van het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, tijdens kantooruren, tussen 09.00 uur en 17.00 uur

  • Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda, (tel. 0182-588412/588657, www.gouda.nl)

  • Het gemeentehuis van de gemeente Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel (0180-681055, www.ouderkerk.nl)

  • Het gemeentekantoor van de gemeente Vlist, Dorpsplein 8 te Stolwijk (tel. 0182-348400, www.vlist.nl)

Het Provinciehuis is op 25 december 2009 en 1 januari 2010 gesloten. Voor de openingstijden van de stadswinkel, het gemeentehuis en het gemeentekantoor kunt u de genoemde gemeentelijke telefoonnummers bellen en/of de gemeentelijke websites raadplegen. De genoemde stukken kunnen digitaal worden ingezien op www.zuid-holland.nl/inpassingsplannen.

De wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht zijn deels ambtshalve en deels op zienswijzen gebaseerd. Éen van de belangrijkste wijzigingen is dat het inpassingsplan niet langer de mogelijkheid tot versnelde onteigening (ex artikel 3.4. Wro) biedt. Een volledig overzicht van alle wijzigingen is te vinden in de Staat van Wijzigingen, die als bijlage bij het inpassingsplan is gevoegd.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die hun zienswijzen inzake het ontwerpinpassingsplan tijdig aan Provinciale Staten kenbaar hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze aan Provinciale Staten kenbaar te maken;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die Provinciale Staten bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan hebben aangebracht. Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend en kunnen worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn (extra) kosten verbonden.

Het tracé van de Zuidwestelijke Randweg-N207 begint bij de N207 (Provincialeweg) ter hoogte van de Julianasluis in Gouda en loopt via het Sluiseiland en een brug over de Hollandsche IJssel, over de zelling Middelblok in de gemeente Ouderkerk en door de Krimpenerwaard om vervolgens bij Stolwijkersluis ten zuiden van Gouda weer aan te sluiten op de bestaande N207 (Schoonhovenseweg) in de gemeente Vlist. Het doel van de weg is te zorgen voor een toegankelijker Krimpenerwaard, een vermindering van de verkeersdruk in Gouda en een verbetering van de bereikbaarheid van de Rotterdamseweg (en omgeving) in Gouda. Het inpassingsplan biedt een juridisch-planologisch regime op basis waarvan de aanleg van de weg en de bouw van bruggen en geluidsschermen, alsmede de compensatie van natuur mogelijk wordt gemaakt.

Naar boven