stcrt-2009-18265-001.png Voornemen actualiseren bestemmingsplan ‘Capelle-West’

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel geven, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van de actualisering van het bestemmingsplan ‘Capelle-West 1997’, zoals dat op 8 februari 1999 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 18 mei 1999 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is goedgekeurd, wordt voorbereid.

Toelichting

Het bestemmingsplangebied ‘Capelle West’ wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde de wijk ’s-Gravenland;

  • aan de westzijde tot aan de grens van het woongebied gemeentegrens Rotterdam, wijk Kralingse Veer;

  • aan de zuidzijde (tevens gemeentegrens met Krimpen aan den IJssel) de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas;

  • aan de oostzijde de Algeraweg.

Als het bestemmingsplan ‘Capelle-West’ in werking treedt vervalt voor dit gebied het bestemmingsplan ‘Capelle- West 1997’. Zodra het bestemmingsplan ‘Capelle-West’ in werking treedt, is voldaan aan de actualiseringsplicht gesteld in artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening.

reageren op voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Over het voornemen voor de actualisering van dit bestemmingsplan wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van de actualisatie van dit bestemmingsplan er ook geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

inzage

Door het college van burgemeester en wethouders is op 14 april 2009 een Plan aan Aanpak voor het actualiseren van dit bestemmingsplan vastgesteld. Dit Plan van Aanpak ligt gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het informatiecentrum aan de Rivierweg 111. Ook kunt u dit plan raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl

verdere procedure

Aan de hand van onder meer diverse onderzoeken e.d. is een Nota van uitgangspunten in voorbereiding. Zodra deze nota in concept gereed is zal hierover op basis van de Inspraakverordening inspraak worden verleend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad deze Nota van uitgangspunten vaststellen.

Vervolgens wordt op basis van deze nota een concept-voor-ontwerpbestemmimngsplan opgesteld. Over het (voor)ontwerp van dit bestemmingsplan zal te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, (opnieuw) gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Tot slot zal het ontwerpbestemmingsplan te zijner tijd ook ter inzage worden gelegd. Dan bestaat voor eenieder de mogelijkheid om binnen een periode van 6 weken zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd in de Maasstad - editie IJsselpost, de Staatscourant en via elektronische weg (www.capelleaandenijssel.nl) gepubliceerd.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij mevrouw T. Clementina-Bricen, telefoon: 010-2848762 (e-mail: t.clementina@capelleaandenijssel.nl) van de unit VROMS van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel.

Naar boven