stcrt-2009-18261-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Gerard Doustraat’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 3 december 2009 in het Stadhuis, ’s-Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Gerard Doustraat’

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de ontwikkeling in het gebied aan de Gerard Doustraat en de Jan Vermeerstraat. Op het voormalige kwekerij terrein wordt woningbouw gerealiseerd.

Plangebied

Het plangebied omvat het terrein van de voormalige kwekerij aan de Jan Vermeerstraat en de voormalige gemeentewerf aan de Paulus Potterstraat. Het plangebied ligt in de wijk Waterkwartier en de daarbinnen gelegen Schildersbuurt, ten zuidoosten van de binnenstad van Zutphen. De begrenzing van het plangebied wordt in het noorden gevormd door de Paulus Potterstraat en de schoolbebouwing aan deze straat, in het oosten door bebouwing voor bedrijven en maatschappelijke voorzieningen, in het zuiden door de groenstrook langs de Gerard Doustraat en in het westen door de Hobbemakade.

Zienswijzen

Eenieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot en met 13 januari 2010, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het callcenter van de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 0575-587 000.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gerard Doustraat’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over de ruimtelijke plannen in Zutphen’ en dan ‘ontwerp’.

Zutphen, 2 december 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven