stcrt-2009-18234-001.png Kennisgeving bestemmingsplan Landelijk gebied, structuurvisie, en Plan-MER

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder er kennis van, dat zij een nieuw bestemmingsplan Landelijk gebied en een structuurvisie voorbereiden. Daarnaast geven zij kennis overeenkomstig artikel 7:11c van de Wet milieubeheer dat een plan-MER wordt voorbereid.

Actualisatie bestemmingsplan Landelijk gebied

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2010’ voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het landelijk gebied van de gemeente Noordoostpolder. Het plan is een actualisatie van bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2004’. In het plan zijn nieuwe beleidsuitgangspunten opgenomen en tevens worden zaken eenvoudiger geregeld. Doel van het plan is dan ook te komen tot een overzichtelijke en duidelijke juridische regeling, dat duidelijkheid en rechtszekerheid biedt aan de gebruikers en bewoners in het landelijk gebied van de Noordoostpolder.

Structuurvisie

Het huidige Structuurplan Noordoostpolder (1992) is verouderd en grotendeels gerealiseerd. Daarom dient daarom een start te worden gemaakt met het opstellen van een nieuwe visie voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Noordoostpolder op de middellange termijn (tot 2020). Op gemeentelijk niveau zal de nieuw op te stellen Structuurvisie Noordoostpolder gaan gelden voor het gehele gebied dat bij onze gemeente behoort.

De visie wil richting geven aan de gewenste en mogelijke transformatie van Noordoostpolder en vormt daarmee de schakel tussen het bestaande ruimtelijk beleid en het toekomstige beleid voor de komende 10 jaren.

Plan-MER (milieueffectrapport)

Voor zowel de actualisatie van het bestemmingsplan als de Structuurvisie (hierboven beschreven plannen) geldt een plan-MER-plicht. Een plan-MER vormt een kader voor m.e.r. (beoordelings)plichtige activiteiten. Deze koppelt een plan – zoals de structuurvisie en bestemmingsplan – welke een kader vormt/vormen voor m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten aan een mileuonderzoeksplicht. Er wordt voor beide plannen één integraal plan-MER uitgevoerd.

Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Omtrent dit voornemen liggen geen stukken terinzage. Over het voornemen kan niet worden gecorrespondeerd. Zodra het bestemmingsplan in voorontwerp gereed is, zal er gelegenheid worden geboden om hierop uw inspraakreactie naar voren te brengen.

Naar verwachting zal het voorontwerp van de planherziening op zeer korte termijn terinzage worden gelegd. De kennisgeving van die terinzagelegging zal worden gepubliceerd in de Flevopost, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor nadere informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer de Jager en de heer Mensonides, tel. (0527) 63 34 90 van het cluster Ruimte van de gemeente Noordoostpolder.

Naar boven