stcrt-2009-18201-001.png Bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2009 Van Heemstraweg’

Het college maakt ingevolge art. 3.8 lid 3 Wro bekend, dat de gemeenteraad op 26 november 2009 het bestemmingsplan 'Buitengebied herziening 2009 Van Heemstraweg' ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied betreft de percelen in gebruik voor het agrarische bedrijf (Hengstenstation, paardenfokkerij) aan de Van Heemstraweg 6 in Heerewaarden. Het plangebied ligt in de kadastrale gemeente Heerewaarden, sectie C en betreft de perceelnummers 2218, 1732, 1733, 2331.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2009 Van Heemstraweg’ regelt dat het bestaande agrarische bouwblok wordt vergroot. Een bedrijfsuitbreiding is noodzakelijk vanwege onder meer veranderende Europese regelgeving

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van 3 december 2009 tot en met 14 januari 2010 voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te Kerkdriel, Kerkstraat 45 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan ook vinden op onze website: www.maasdriel.nl en dan verder onder Inwoner / bouwen / bestemmingsplan / Heerewaarden.

Tijdens de inzagentermijn kan beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit;

  • tegen wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht;

  • door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig het bepaalde bij artikel 3.11 lid 1 sub d van de Wet ruimtelijke ordening hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Een beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degenen die bevoegd zijn beroep in te stellen kunnen naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M. Looijen, tel.0418-63 84 31, of mailt u naar info@maasdriel.nl, t.a.v. M. Looijen.

Naar boven