stcrt-2009-18195-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Delfzijl – Vlotterspad 25’

De gemeenteraad heeft bij besluit van 19 november 2009 het bestemmingsplan ‘Delfzijl – Vlotterspad 25’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan‘Delfzijl – Vlotterspad 25’ is ten behoeve van het vergroten van het clubgebouw en het vergroten van de opslagloods van Scouting Fivelgroep Eemsmond. De bouwplannen zijn in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Tuikwerderrak’.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Regels

Toegevoegd aan artikel 3.2.2: de bijgebouwen dienen binnen het op de plankaart aangegeven bouwvlak te worden gebouwd.

Toelichting

Toegevoegd de volgende passage over Geluid:

Wegverkeerslawaai: In het kader van de Wet geluidhinder bevinden zich langs alle wegen zones. Dit geldt niet voor wegen die zijn gelegen binnen een als woonerf aangeduid gebied en wegen waarvoor een maximum snelheid van 30 km per uur geldt. Binnen de bebouwde kom bedraagt de zonebreedte voor tweestrookswegen die aan weerszijden van weg gerekend vanuit de wegas, in acht moet worden genomen van 200 m. Het perceel waarvoor dit bestemmingsplan is opgesteld is gelegen binnen de 30 km zone, derhalve is geen nader akoestisch onderzoek vereist.

Industrielawaai: Het perceel waarvoor dit bestemmingsplan is opgesteld is gelegen buiten de geluidszone voor industrie, derhalve is geen nader akoestisch onderzoek vereist.

Het besluit van de gemeenteraad en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 3 december 2009 t/m 13 januari 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (te bevragen bij de Centrale Balie), alsmede in de Openbare Bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (www.delfzijl.nl).

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de door de raad bij vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Delfzijl, 2 december 2009.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl,

E.A. Groot,

burgemeester.

K.J. Havinga,

secretaris.

Naar boven