stcrt-2009-18192-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Binnenplanse ontheffingen bestemmingsplannen voor de kernen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Steenwijkerland het bestemmingsplan ‘Binnenplanse ontheffingen bestemmingsplannen voor de kernen’ in de vergadering van 3 november 2009 gewijzigd heeft vastgesteld.

Middels dit bestemmingsplan wordt aan nagenoeg alle bestaande bestemmingsplannen voor de kernen ontheffingsmogelijkheden toegevoegd. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en uniformiteit. De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht betreffen:

  • In de waterparagraaf is in de toelichting de door het waterschap voorgestelde tekst opgenomen.

  • Het bestemmingsplan is niet van toepassing op de buurtschappen Dwarsgracht en Paasloo.

  • Artikel 9 (wonen). Voor de tussen de gemeente en provincie gemaakte afspraken over woningbouw wordt verwezen naar de beleidsnotitie Kernen Kracht & Kwaliteit die op 10 maart 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld.

  • Artikel 14 (detailhandel). Aan dit artikel wordt een begripsomschrijving toegevoegd van het begrip ‘volumineuze goederen’.

  • Artikel 18 (bouwen binnen aangewezen beschermde stads-of dorpsgezicht. Behalve de vorm dient ook de richting van de kap te passen bij de omliggende bebouwing.

Ook de kaart is aangepast. Zo zijn de buurtschappen Dwarsgracht en Paasloo uit het plan gehaald en zijn ook een aantal recreatieterreinen waarvoor een nieuw bestemmingsplan zal worden opgesteld nu niet meer in dit plan opgenomen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken – in ieder geval het raadsbesluit – ter inzage van 2 december t/m 13 januari 2010 in het gemeentehuis, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden). Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente www.steenwijkerland.nl onder bouwen en milieu.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan tijdens de periode van 3 december 2009 t/m 13 januari 2010 beroep instellen. Tevens kunnen belanghebbende in die periode beroep instellen tegen doorgevoerde wijzingen in het bestemmingsplan. Dat kan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, fax: 070-36 51 380.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de ABRS, dan treedt het plan niet eerder in werking dan op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven